piatok 25. novembra 2016

"In diesem Jahr 1645..."


Toho roku šestnáctistého čtyřicátého pátého byla první slova, která napsal jednoho lednového dne roku 1645 muž, jenž se stane ústřední postavou našeho vyprávění. Psal je půjčeným brkem a inkoustem, na papír, jehož archy našel či možná ukradl bůh ví kde.


Georg Erhardt, ako sa onen muž volá, však v skutočnosti nikdy nežil. Ako fiktívnu osobu sme ho stvorili počas jedného popoludnia. Jeho životné osudy, peripetie a dobrodružstvá sú však reálne (alebo skôr aspoň na historickej realite založené). Inšpirovali sme sa rôznymi osudmi vojakov i prostých ľudí žijúcich v časoch Tridsaťročnej vojny, kde sme čerpali z denníkov, pamätí a množstva kníh.

Příběh Georga Erhardta budeme vyprávět prostřednictvím jeho deníkových záznamů. Děj bude rozdělen celkem do 12 epizod tak, aby každá epizoda obsahovala jeden měsíc Georgova života. Součástí každé epizody bude též historická část, která bude popisovat dění z hlediska historických souvislostí. Zavede-li nás vyprávění do obléhaného města, bude se historický popis točit kolem způsobů obléhání během třicetileté války. Největší pozornost bude vždy věnována popisu každodenního života prostého vojáka. Během celého procesu budou vznikat také menší články, mini epizody a „bonusový obsah“.
 

Ako ste si už isto všimli, často sa v dosiaľ napísanom texte opakuje "my". Máme tým na mysli seba, autorské duo Tom a Olaff mohutne podporované Baškou. Už teraz v prvotnej fáze sa však rozrastá počet ľudí, ktorí sa do celého procesu zapojili. My zatiaľ len dúfame, že sa im nakoniec budeme môcť riadne odmeniť.

Aktuálně máme webové stránky v přípravě, ale hned jak budou připraveny na spuštění, budeme vás o tom informovat. Rozhodně nás nečeká jednoduchá cesta. Stojí před námi obrovská spousta práce a různých úskalí. A určitě nastane čas, kdy se budeme proklínat, že jsme si s něčím takovým vůbec začali. Ale pevně doufáme, že nás na této cestě budete doprovázet. Kdyby chtěl někdo přiložit ruku k dílu, či nás jakkoli jinak podpořit, tak nás prosím kontaktujte a určitě se domluvíme.

Za tým,


Tom a Olaff

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára